– SEIZOEN GAAT VAN START ZONDER BENISTANT –

Het Europese motorcross-seizoen wordt zondag op gang geschoten in Riola Sardo. Twee rijders van het Monster Energy Yamaha Factory MX2 Team tekenen present in Sardinië: Jago Geerts (20) en Maxime Renaux (20). Thibault Benistant (18) zal niet starten, hij herstelt van een gebroken sleutelbeen.

Het Monster Energy Yamaha Factory MX2 Team onderging in de winter een make-over en ziet er nu sterker uit dan ooit. Jago Geerts (vice-wereldkampioen MX2 in 2020) bleef aan boord en is het speerpunt van de equipe. Terug in het team: Maxime Renaux (derde in de MX2 in 2020), die in 2015 al voor het team van Hans Covers uitkwam en toen de FIM junior wereldtitel 125cc pakte. Derde rijder en nieuwkomer in het team: Thibault Benistant, de Europese kampioen 250cc van vorig jaar.

Vroege start

De start van het FIM wereldkampioenschap werd – door de aanhoudende coronapandemie – intussen al opgeschoven naar 23 mei. De wedstrijd in Riola Sardo komt dan ook al vrij vroeg. Teammanager Marnicq Bervoets: “Ik had gehoopt dat ze de voorbereidingswedstrijden in Italië ook zouden opschuiven, maar dat gebeurde niet. Wij zullen in Riola Sardo (28/2), Alghero (7/3) en misschien Mantova (14/3) aan de start staan. Na die drie Italiaanse wedstrijden is er een kloof tot Lacapelle, op 25 april. Dat maakt het voor de rijders erg moeilijk om hun seizoen goed voor te bereiden. Ze mogen immers ook niet te vroeg al in vorm zijn.”

Geerts en Renaux zullen op hun YZ250FM dus zondag in actie komen in Riola Sardo. Echter geen Beninstant in de eerste ronde van de Internazionali d’Italia in Sardinië. De Fransman ging twee weken geleden in de opwarmingsronde van zijn training in Riola Sardo tegen de grond en brak daarbij zijn sleutelbeen. Bervoets: “Een tegenvaller natuurlijk. Maar als het toch moet gebeuren, beter nu dan vol in het WK.   Thibault ging al onder het mes in Frankrijk en als alles volgens plan verloopt mag hij midden maart de motortraining hervatten.”

Wereldtitel

Met Geerts, Renaux en Benistant beschikt het Monster Energy Yamaha Factory MX2 Team over een heel sterke line-up. De blauwe garde heeft dan ook maar één doel voor ogen: de wereldtitel pakken. 

Bervoets: “Ons doel is, inderdaad, heel duidelijk. Na een derde plaats in 2019 en een tweede plek in 2020 willen we eind dit seizoen op de hoogste trede van het podium staan.”

Image by Yamaha Racing/@shotbybavo