Geerts tweede in Krasna Lipa

Jago Geerts eindigde tweede (derde en tweede in reeksen) in de internationale wedstrijd in het Tsjechische Krasna Lipa. “Het was een heel goede training met het oog op de eerste GP in Rusland,” aldus de vicewereldkampioen MX2.

De wedstrijd in Krasna Lipa stond aanvankelijk niet op het schema van het Monster Energy Yamaha Factory MX2 Team, noch op dat van Geerts. Afgelopen woensdag besloot de Balenaar om dan toch nog naar Tsjechië af te reizen. “Ik wou nog een extra wedstrijd rijden met het oog op het WK dat over twee weken start”, verklaarde Geerts zijn beslissing. “Het was ook nog eens een heel mooi circuit, met dezelfde ondergrond als in Rusland, waar het WK start. Kortom, een ideale training.”

Eén lijn
Geerts was de enige rijder van het Monster Energy Yamaha Factory MX2 Team aan de start in Krasna Lipa, waar de MXGP- en MX2-rijders het in een open klasse tegen elkaar opnamen. Teammaats Maxime Renaux en Thibault Benistant gaven de voorkeur aan een training in België.

Geerts, die in de kwalificatie de vierde tijd had neergezet, dook in de eerste reeks als vijfde het veld in en schoof al snel op naar de vierde plek. Maar dan bleef hij te lang achter de Duitser Ludwig hangen. “Er was maar één goede lijn en het heeft totaal geen zin om in dit soort wedstrijden risico’s te nemen”, aldus Geerts. Op het einde slaagde hij er toch in de Duitser te passeren, maar de top twee – allebei op een 450 – was dan al vliegen.

Jagen

De vicewereldkampioen nam een iets betere start in de tweede reeks (vierde) en rukte meteen op naar de derde plaats, waarna een spannend duel met Butron volgde. Pas na een kwartier kon hij de Spanjaard te gazen nemen. Geerts maakte nog verwoed jacht op Locurcio, kwam in de laatste ronde tot in het wiel van de Venezolaan, maar hem passeren lukte net niet meer.

“Toch ben ik tevreden over mijn wedstrijd”, zei Geerts. “Het was een heel goede training, met twee reeksen van 30 minuten en twee ronden. Zelf voel ik me heel goed en de motor staat ook al op punt. Volgende week rij ik in Ernée. Dat is meteen de laatste test met het oog op het WK. Ik kan niet wachten tot dat WK start. Het heeft lange genoeg geduurd.”

RESULTATEN

Race 1

 1. Lorenzo Locurcio (Ven)
 2. Tom Koch (Dui) +1.708
 3. JAGO GEERTS (Bel) +16.059
 4. José Butron (Spa) +37.908
 5. Noah Ludwig (Dui) +46.461

Race 2

 1. Lorenzo Locurcio (Ven)
 2. JAGO GEERTS (Bel) +1.079
 3. José Butron (Spa) +24.982
 4. Tom Koch (Dui) +25.638
 5. Tim Koch (Dui) +25.638

Eindstand

 1. Lorenzo Locurcio (Ven) 50
 2. JAGO GEERTS (Bel) 42
 3. Tom Koch (Dui) 40
 4. José Butron (Spa) 38
 5. Tim Koch (Dui) 30

Volgende wedstrijd: 6 juni, internationale race Ernée (Fra).

Foto Yamaha Racing/@shotbybavo