– GP1 ARGENTINIË – VERSLAG – MATIGE START IN NEUQUEN –

Het Monster Energy Kemea Yamaha Team nam een matige start in het FIM wereldkampioenschap MX2. Zowel Watson als Geerts hadden het geluk niet aan hun zijde in de Grote Prijs van Argentinië. Ben eindigde zesde, teammaat Jago achtste.

Geerts stuurde zijn YZ250F naar de vierde plaats in de start van de eerste reeks, terwijl Watson als tiende vertrok. Geerts probeerde het tempo van de top drie te volgen, maar moest ook opletten met enkele toppers die hem opjaagden. De Belg – die problemen met zijn bril had – werd in de derde ronde gepasseerd door Vlaanderen en daarna ook nog door Olsen. Intussen zat Watson vast op de negende plaats, vlak achter zijn landgenoot Sterry. Ben had 20 minuten nodig om het juiste ritme te vinden. Eens gevonden kon hij nog naar de zesde plek rijden, voorbij Sterry, Vialle en Geerts, die na een late crash elfde finishte.

Watson nam een geweldige start in de tweede reeks, vlak achter Prado en Evans. Maar na een uitje naast de baan, gevolgd door een crash viel de Brit terug naar de elfde plaats. Geerts bewandelde de omgekeerde weg: van 11 in de start naar plek 7. De Belgische tiener kon nog één plaatsje opschuiven en eindigde vlak voor teammaat Watson, die op het einde nog sterk terugkwam.

“Om eerlijk te zijn, we hadden meer punten verwacht”, zei teameigenaar Hans Corvers. “Maar we hebben ook positieve punten gezien van onze rijders. Ze hadden het geluk niet echt aan hun zijde dit weekend. Jago had last met zijn bril en crashte in de eerste reeks, Ben ging dan weer in de tweede reeks tegen de vlakte. Gelukkig liepen ze geen averij op. Het seizoen is nog lang, er kan nog van alles gebeuren. Op dus naar de volgende!”

#193 Jago Geerts
8ste in eindstand

“Achtste in de eindstand, eigenlijk valt dat nog redelijk mee. Al had het natuurlijk beter gekund. Zowel in de kwalificatierace als in de eerste reeks kende ik problemen met mijn bril, waardoor ik geen goed zicht had. Daardoor ben ik in die eerste reeks ook gevallen. Spijtig want ik reed toen in zevende positie. In de tweede reeks was mijn start veel slechter, maar het rijden op zich was dan weer beter. Ik kwam terug tot plek zeven. Al bij al niet slecht.”

#919 Ben Watson
6de in eindstand

“Ik ben echt wel ontgoocheld. Ik had veel meer van mezelf verwacht. Ik ben het hele weekend niet content geweest over mijn niveau, hoewel de snelheid niet zo slecht was. In de eerste reeks was mijn start zwak en daarna wachtte ik te lang af om te passeren. Mijn start was een stuk beter in de tweede reeks, maar dan belandde ik naast de baan, gevolgd door een crash. Ik viel terug naar plek 11 en kon niet dichter eindigen dan de 7de plaats. Nu ja, het is een lang seizoen. Ik kijk al uit naar de volgende GP.”

RESULTATEN MX2

Eerste reeks
1. Jorge Prado (Spa/KTM)
2. Thomas Kjer Olsen (Den/Hus) +0:16.677
3. Henry Jacobi (Dui/Kaw) +0:23.565
4. Calvin Vlaanderen (Ned/Hon) +0:25.535
5. Mitchell Evans (Aus/Hon) +0:27.289
6. BEN WATSON (GBr/Yam) +0:29.198
11. JAGO GEERTS (Bel/Yam) +1:01.848

Tweede reeks
1. Jorge Prado (Spa/KTM)
2. Thomas Kjer Olsen (Den/Hus) +0:04.825
3. Mitchell Evans (Aus/Hon) +0:12.437
4. Calvin Vlaanderen (Ned/Hon) +0:23.647
5. Henry Jacobi (Dui/Kaw) +0:30.601
6. JAGO GEERTS (Bel/Yam) +0:31.623
7. BEN WATSON (GBr/Yam) +0:34.405

GP-eindstand
1. Jorge Prado (Spa/KTM) 50
2. Thomas Kjer Olsen (Den/Hus) 44
3. Mitchell Evans (Aus/Hon) 36
4. Calvin Vlaanderen (Ned/Hon) 36
5. Henry Jacobi (Dui/Kaw) 36
6. BEN WATSON (GBr/Yam) 29
8. JAGO GEERTS (Bel/Yam) 25

Volgende wedstrijd: 17 maart, Dutch Masters in Axel

Foto’s Yamaha Racing