– Verslag Moto-Club Lacapelle Marival –

– Verslag Moto-Club Lacapelle Marival –

Ben Watson heeft de laatste internationale voorbereidingsrace in Lacapelle Marival volledig naar zijn hand gezet. De Brit won beide reeksen in Frankrijk en schonk het Monster Energy Kemea Yamaha MX2 Team zo de tweede overwinning van het seizoen. Jago Geerts, vorige week in Hawkstone Park de beste, finishte nu vijfde (5+5). De Kemea Yamaha-jongens lijken dus helemaal klaar voor de start van het FIM wereldkampioenschap, volgend weekend in Argentinië.

Watson nam een heel goede start in de eerste reeks, maar maakte een kleine fout in de eerste ronde en zakte terug naar de derde plaats. Hij herpakte zich snel, nam na tien minuten de leiding en hield een strak tempo vast tot het einde. Intussen knokte Geerts – die weer wat last had van opgepompte armen – zich van de achtste naar de vijfde plek.
Watson schoot in de tweede reeks opnieuw goed weg op zijn YZ250F en nam al vrij vroeg de koppositie. De Brit vond – net als in de eerste reeks – een goed ritme en won vlotjes. Geerts voelde zich beter en was in een gevecht voor de derde plaats verwikkeld toen hij door een gedubbelde rijder gehinderd werd en enkele plekjes verloor. Uiteindelijk kwam hij als vijfde over de meet.
Watson bevestigde zijn goede vorm in de Superfinale, waarin hij het tegen de betere MXGP-rijders op hun 450 moest opnemen. Ben nam een goede start (vijfde) en bleef bijna de hele race lang in het spoor van Seewer. Geerts startte in het midden van het pak en bleef daar de hele race hangen.

#919 Ben Watson
1st in eindstand
“Eerste in de kwalificatie, twee reekszeges in de MX2 en vijfde – als beste MX2-rijder – in de Superfinale. Plus nog eens drie goede starts. Dit was je noemt een goede dag. Het doet echt deugd om te voelen hoe vlotjes alles liep. Zeker na enkele moeilijke weken, waarin de dingen niet echt liepen zoals ik het wou. Maar het hele team is keihard blijven werken. En vandaag heb ik eindelijk eens mijn echte kunnen laten zien. Dit is een mentale boost. I kijk al uit naar Argentinië, naar de WK-start. Mijn doel? Simpel: proberen om beter te doen dan vorig jaar toen ik vierde eindigde.”

#193 Jago Geerts
5de in eindstand
“Ik ben best wel tevreden over mijn wedstrijd in Lacapelle. Ik wou, één week voor de start van het wereldkampioenschap, vooral geen onnodige risico’s nemen. En het was opletten geblazen, zeker in de Superfinale met de laagstaande zon. Belangrijkste: het gevoel op de motor is goed, het rijden ging vlot. Mijn starts waren ook al ietsje beter, al moet ik op dat vlak nog wel wat verbeteren. Het is dan ook een belangrijk aandachtspunt tijdens mijn trainingen. De voorbereiding zit erop, ik kan niet wachten om naar Argentinië te gaan. Mijn ambitie? Top vijf.”

RESULTATEN

Eerste reeks MX2
1. BEN WATSON (GBr/Yam)
2. Thomas Kjer Olsen (Den/Hus)
3. Mitch Evans (Aus/Hon)
4. Mathis Boisrame (Fra/Hon)
5. JAGO GEERTS (Bel/Yam)

Tweede reeks MX2
1. BEN WATSON (GBr/Yam)
2. Thomas Kjer Olsen (Den/Hus)
3. Mitch Evans (Aus/Hon)
4. Tom Vialle (Fra/KTM)
5. JAGO GEERTS (Bel/Yam)

Eindstand MX2
1. BEN WATSON (GBr/Yam) 50
2. Thomas Kjer Olsen (Den/Hus) 44
3. Mitch Evans (Aus/Hon) 40
4. Tom Vialle (Fra/KTM) 33
5. JAGO GEERTS (Bel/Yam) 32

Superfinale (MX2+MXGP)
1. Romain Febvre (Fra/Yam)
2. Max Anstie (GBr/KTM)
3. Gautier Paulin (Fra/Yam)
4. Jeremy Seewer (Swi/Yam)
5. BEN WATSON (GBr/Yam)
14. JAGO GEERTS (Bel/Yam)

Volgende wedstrijd: 3 maart, GP1 Neuquen (Argentinië)

Foto’s Yamaha Racing

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *