– MX der Naties Assen – GEERTS WIL NOG EEN MEDAILLE –

– MX der Naties Assen – GEERTS WIL NOG EEN MEDAILLE –

Monster Energy Kemea Yamaha-rijder Jago Geerts – die de bronzen plak veroverde in het FIM wereldkampioenschap MX2 – heeft nog één doel dit seizoen: nog een medaille pakken met België in de Motorcross der Naties, die dit weekend in het Nederlandse Assen plaatsvindt.

Het beroemde TT-circuit van Assen, beter gekend als de ‘Cathedral of Speed’, werd voor dit weekend omgetoverd tot een motorcrossparcours. Maar liefst 26,000m³ zand – de favoriete ondergrond van Geerts – werd aangevoerd voor de grootste wedstrijd van het seizoen.
Het Belgische team – met Jeremy Van Horebeek (MXGP), Jago Geerts (MX2) en Kevin Strijbos (Open) – krijgt een kans om het een en ander recht te zetten na de ontgoochelende zesde plaats in Red Bud vorig jaar.

Geen Watson
Normaal gezien waren beide Monster Energy Kemea Yamaha rijders dit weekend van de partij in de Motorcross der Naties. Ben Watson was immers geselecteerd voor het Britse team, maar moet helaas forfait geven door een polsbreuk.

#17 Jago Geerts
Team Belgium
“Ik maakte vorig jaar mijn debuut in de Naties in Red Bud. We eindigden pas zesde, een grote ontgoocheling. We moeten dit jaar gewoonweg beter presteren. Het zandparcours van Assen moet ons alle drie liggen. We moeten dus resoluut voor het podium gaan. Ik kijk enorm uit naar deze wedstrijd. Al zal het voor mij moeilijk worden om het met mijn 250-motor tegen die krachtige 450-machines op te boksen. Nu ja, het is gewoon een hele eer om de kleuren van mijn land te verdedigen. Ik zal alles geven om op het podium te geraken.”

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *