– MOTORCROSS DER NATIES – RED BUD, VS – PREVIEW – DRIE KEMEA YAMAHA RIJDERS IN NATIES –

– MOTORCROSS DER NATIES – RED BUD, VS – PREVIEW – DRIE KEMEA YAMAHA RIJDERS IN NATIES –

Een unicum in de geschiedenis van het Kemea Yamaha Team: alle drie de rijders nemen deel aan de Motorcross der Naties in Red Bud (VS) dit weekend. Ben Watson (Groot-Brittannië) en Jago Geerts (België) maken hun debuut in de landenwedstrijd, terwijl Anthony Rodriguez (Venezuela) al aan zijn derde deelname toe is. Het is de eerste keer sinds Lakewood in 2010 dat de Naties nog eens op Amerikaans grondgebied gereden wordt.

Ben Watson
Team Groot-Brittannië
“Ik kijk enorm uit naar deze race. Ik ben vroeger wel al eens als toeschouwer naar de Naties geweest. Er hangt altijd een speciale sfeer rond deze wedstrijder. Nu mag ik het meemaken als rijder, dat zal een heel speciale belevenis zijn. Het was een lang en zwaar seizoen, maar ik slaagde er in om mijn vierde plek in het WK vast te houden. Een geweldig resultaat. De druk is nu verdwenen. Ik heb geen stress, ik wil vooral genieten van deze laatste race van 2018. Al gaan we natuurlijk proberen om het Brits team op het podium te krijgen.”

Jago Geerts
Team België
“In mijn debuutseizoen meteen deel uit maken van het Belgische team: dat is een droom die uitkomt. De Naties is een spectaculair evenement, met altijd heel veel toeschouwers. Ik heb het vaak op tv gezien en ben ook één keer – in 2012 in Lommel, live gaan kijken. De sfeer rond die wedstrijd is uniek. Ik ben er zeker van dat het een geweldige belevenis wordt. Onze kansen? We hebben een sterk team, ik heb ook twee ervaren rotten langs me. Ik ben er zeker van dat Desalle en Van Horebeek me dit weekend veel zullen helpen. We moeten zeker in de top vijf duiken. Met dit team is het podium zelfs mogelijk.”

Anthony Rodriguez
Team Venezuela
“Dit is mijn derde deelname aan de Naties na Lommel in 2012 en Ernée in 2015. Die twee keer slaagden we er met Venezuela niet in om ons voor de A-finale te plaatsen. Deze keer maken we wel een kans. Ons team is een pak sterker dan de vorige keren. Een plekje in de A-finale is dan ook ons doel. Ik heb al twee keer in Red Bud gereden. Een prachtige baan, met een medium zachte ondergrond. Ik kan die baan niet echt vergelijken met een Europees parcours waar ik gereden heb. Ik ben er wel zeker van dat het geweldig zal zijn om opnieuw in Amerika te rijden.”

Foto’s Bavo/CDS

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *