– GP4 – PIETRAMURATA, ITALIË – VERSLAG –

– GP4 – PIETRAMURATA, ITALIË – VERSLAG – BRYLYAKOV KNAP VIERDE –

De Grote Prijs van Trentino, in de schaduw van de Dolomieten, was een beetje de wedergeboorte van Vsevolod Brylyakov. De Rus finishte vierde (9+3 in reeksen) in Pietramurata, zijn beste resultaat na de zware schouderblessure die hij vorig jaar opliep. Met Ben Watson op de negende plek (11+7) en Jago Geerts op plaats tien (7+13) eindigden alle drie de Kemea Yamaha-rijders in de top tien.

23 april 2018 Vsevolod Brylyakov loopt in Valkenswaard een ernstige schouderblessure op, die hem het rest van het seizoen aan de kant houdt. Bijna een jaar en een zware revalidatie later is de Rus terug waar hij thuishoort: in de frontlinie van de MX2. Seva voelde zich goed in zijn vel op de eerste harde baan van het seizoen. Noeste arbeid in de eerste reeks (hij vocht terug van de 17de tot de 9de plaats na een zwakke start) en hoge snelheid in de tweede reeks (derde plaats na knappe passeermaneuvers op Vlaanderen en Jacobi) leverden hem een vierde plaats in de GP-eindstand op.

Ben Watson was een van de snelste rijders dit weekend, maar moest toch heel hard werken om in de top 10 te geraken. In de eerste reeks bleef de Brit achter het starthek steken, waarna hij van de laatste naar de elfde plaats terugknokte. Eenzelfde verhaal in de tweede reeks: zwakke start en een goede remonte naar de zevende plaats. In de WK-stand deed Watson een goede zaak door van de zesde naar de vierde plek te klimmen.

Jago Geerts eindigde tiende in de GP. Niet slecht, aangezien de Belgische tiener door schoolverplichtingen amper op harde banen kon trainen. Zijn eerste reeks was heel constant: zevende vertrokken en ook zevende aangekomen. In de tweede reeks maakte Geerts het zichzelf moeilijk na een povere start. Toch slaagde Jago er nog in om een pak plekken goed te maken en dertiende te finishen.

#18 Vsevolod Brylyakov
4de in Grote Prijs
“Ik ben heel blij met dit resultaat. Na de tweede reeks heb ik zelfs een traantje gelaten. Zoveel betekent dit voor mij. Ik kende twee totaal verschillende reeksen. In de eerste reeks moest ik mijn weg naar voor banen na een slechte start. Ik bleef pushen tot het einde. Mijn start was gelukkig een pak beter in de tweede reeks. Na enkele passeermaneuvers reed ik al snel op de derde plaats. Ik kon mijn snelheid en positie al bij al vlot handhaven. Ik wil vooral Kemea Yamaha bedanken omdat ze in mij zijn blijven geloven. Dit was een geweldige dag, maar het is nog maar één goed resultaat. Ik moet hard blijven werken.”

#193 Jago Geerts
10de in Grote Prijs
“Ik ben best tevreden met mijn resultaten dit weekend, want dit is toch een parcours waar ik het vroeger altijd moeilijk had. Mijn eerste reeks was heel solide. Ik startte als zevende en hield die plek tot op het einde vast. Ik probeerde, vooral in het begin van de race, wel druk te zetten maar iedereen had dezelfde snelheid. Het was dan ook heel moeilijk om te passeren. In de tweede reeks werd ik ingesloten in de start, waarna ik van 30ste positie moest terugvechten. Ik slaagde er nog in om een 13de plek uit de brand te slepen. Net slecht op deze moeilijke baan.”

#919 Ben Watson
9de in Grote Prijs
“Ik had het hele weekend lang een goede snelheid. Van de eerste sessie op zaterdag tot de laatste reeks. Het gevoel op de motor was dan ook heel goed, de resultaten helaas niet. Mijn starts lieten me op zondag in de steek. Heel frustrerend, want dat is altijd een van mijn grote wapens geweest. Maar ik moet positief blijven. Het rijden op zich ging heel soepel, dat geeft vertrouwen. Ik moet geduldig blijven en hard blijven werken. Ik sta nu vierde in het WK. Mooi, maar het is nog vroeg in het seizoen.”

Marnicq Bervoets
Teammanager
“Brylyakov reed een sterke Grote Prijs. Hij rijdt graag en altijd goed in Pietramurata, dat gaf hem extra vertrouwen. Zijn tweede reeks was heel straf. Aan de ene kant is het misschien wel spijtig dat hij het podium op één punt mist. Aan de andere kant ben ik blij dat zijn harde arbeid eindelijk beloond wordt. Ben Watson was ook erg sterk dit weekend. Hij was een van de snelste rijders, maar kreeg niet de beloning die hij verdiende. Zijn start hebben het verpest. Maar Ben moet rustig blijven. Zijn tijd komt nog, zeker weten. Geerts tenslotte heeft me verrast. Jago gaat nog naar school en heeft amper kunnen trainen op harde circuits. In dat opzicht is zijn tiende plek een sterkte prestatie.”

Resultaten MX2
Eerste reeks
1. Jorge Prado (Spa/KTM)
2. Henry Jacobi (Dui/Hus) +0:007.613
3. Thomas Kjer Olsen (Den/Hus) +0:10.550
4. Pauls Jonass (Let/KTM) +0:11.771
5. Thomas Covington (VSt/Hus) +0:12.890
7. JAGO GEERTS (Bel/Yam) +0:30.941
9. VSEVOLOD BRYLYAKOV (Rus/Yam) +0:39.870
11. BEN WATSON (GBr/Yam) +0:45.363

Tweede reeks
1. Thomas Covington (VSt/Hus)
2. Jorge Prado (Spa/KTM) +0:02.170
3. VSEVOLOD BRYLYAKOV (Rus/Yam) +0:24.692
4. Conrad Mewse (GBr/KTM) +0:30.510
5. Calvin Vlaanderen (ZAf/Hon) +0:32.592
7. BEN WATSON (GBr/Yam) +0:38.459
13. JAGO GEERTS (Bel/Yam) +1:04.381

GP-eindstand
1. Jorge Prado (Spa/KTM) 47
2. Thomas Covington (VSt/Hus) 41
3. Henry Jacobi (Dui/Hus) 33
4. VSEVOLOD BRYLYAKOV (Rus/Yam) 32
5. Pauls Jonass (Let/KTM) 30
9. BEN WATSON (GBr/Yam) 24
10. JAGO GEERTS (Bel/Yam) 22

WK-stand
1. Pauls Jonass (Let/KTM) 180
2. Jorge Prado (Spa/KTM) 152
3. Thomas Kjer Olsen (Den/Hus) 145
4. BEN WATSON (GBr/Yam) 105
5. Conrad Mewse (GBr/KTM) 100
9. VSEVOLOD BRYLYAKOV (Rus/Yam) 86
12. JAGO GEERTS (Bel/Yam) 72

Volgende wedstrijd: 15 april, GP5: Aguda, Portugal

Foto Bavo

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *