GP3 – REDSAND, SPANJE – VERSLAG – ZWAAR WEEKEND VOOR KEMEA –

GP3 – REDSAND, SPANJE – VERSLAG – ZWAAR WEEKEND VOOR KEMEA – 

Na een geweldige Grote Prijs in Argentinië en degelijke resultaten in Nederland, beleefde Kemea Yamaha een zwaar weekend tijdens de Grote Prijs van Spanje. Slechte starts (Watson en Brylyakov) en crashes (Geerts in beide reeksen) maakten hun job alleen maar zwaarder op het razendsnelle circuit in Redsand. Watson was de enige Kemea Yamaha-rijder die erin slaagde om in de top 10 van de eindstand te duiken.

De eerste reeks was de slechtste van het seizoen tot dusver, met alleen Watson in de top 15 (14de). Brylyakov kon geen plaatsen goedmaken (20ste), terwijl Geerts tegen de grond ging
en als bijna laatste moest terugvechten (21ste).

De Kemea-jongens kwamen beter voor de dag in de tweede reek. Deze keer slaagden Watson en Brylyakov – opnieuw na zwakke starts – er wél in om in de top 10 te duiken, met een respectievelijke achtste en tiende plaats. Geerts kon een crash vlak voor hem niet ontwijken en moest opnieuw van achter in het pak aan een remonte beginnen. Ditmaal kon de 17-jarige Belg wel nog enkele WK-puntjes (17de) sprokkelen.

#919 Ben Watson
9de in Grote Prijs
“Aan de ene kant ben ik teleurgesteld in mijn resultaten, aan de andere kant ben ik best wel content met het rijden op zich. Op dit snelle parcours was het super belangrijk om een goede start te nemen. Helaas, net die lieten me in de steek in beide reeksen. Ik moest enorm hard zwoegen om wat plekjes te winnen. Niet evident, want het was niet makkelijk om te passeren op deze baan. Ik moet vooral de positieve dingen proberen te onthouden en dat was het rijden op zich. Nu is het mijn taak om mijn starts zo snel mogelijk op punt te
krijgen.”

#18 Vsevolod Brylyakov
14de in Grote Prijs
“IK had het hele weekend lang ups & downs. Mijn eerste reeks was een lachertje. Ik was mezelf niet op dit parcours. Ik had geen snelheid en maakte te veel fouten. Heel frustrerend. In de tweede reeks had ik gelukkig meer plezier. Nochtans zat ik in de eerste ronde al vast tussen enkele machines van rijders die gecrasht waren. Deze keer slaagde ik er wel in om op te schuiven, om enkele goeie passeermaneuvers te doen. Het was een goede comeback tot de tiende plaats. Ik weet dat ik nog ver van het niveau zit dat ik voor ogen heb. Maar het seizoen is nog lang. Ik heb meer snelheid, meer vertrouwen nodig.”

#193 Jago Geerts
21ste in Grote Prijs
“Dit is mijn eerste teleurstelling van het seizoen. Natuurlijk wist ik ook wel dat deze dag vroeg of laat zou komen. Vergeet niet dat dit nog maar mijn eerste jaar in de MX2 is. Ik ging twee keer tegen de grond. In de eerste reeks ging ik zelf in de fout. In de tweede reeks kon ik een rijder die vlak voor mijn neus crashte niet meer ontwijken. Op precies dezelfde plek als in de eerste reeks dan nog. Nu moet ik mijn focus even verleggen naar mijn studies. Ik heb deze week drie examens, waaronder wiskunde. Ik heb dan ook elke avond gestudeerd in Spanje.”

Marnicq Bervoets
Teammanager
“We moeten eerlijk zijn: dit was een héél zwaar weekend voor Kemea Yamaha. Vooral de eerste reeks was barslecht. Redsand is een snelle baan, met veel sprongen. We wisten dat de starts cruciaal zouden zijn. Op zaterdag schoten onze rijders nog vrij goed uit het starthek, maar dat konden ze zondag niet herhalen. Ze moesten dus terugknokken van in de buik van het peloton. In de eerste reeks lukte dat niet echt. De tweede reeks was beter. Ze vonden betere lijnen en waren agressiever. Ik denk dat het vooral een mentaal probleem is. Onze jongens moeten meer in zichzelf geloven.”

Resultaten
Eerste reeks MX2
1. Pauls Jonass (Let/KTM)
2. Jorge Prado (Spa/KTM) + 0:03.886
3. Thomas Kjer Olsen (Den/Hus) + 0:05.319
4. Conrad Mewse (GBr/KTM) +0:06.553
5. Hunter Lawrence (Aus/Hon) +0:07.313
14. BEN WATSON (GBr/Yam) +0:50.502
20. VSEVOLOD BRYLYAKOV (Rus/Yam) + 1:05.989
24. JAGO GEERTS (Bel/Yam) +1:19.452

Tweede reeks MX2
1. Pauls Jonass (Let/KTM)
2. Darian Sanayei (VSt/Kaw) +0:07.775
3. Jorge Prado (Spa/KTM) +0:12.139
4. Thomas Kjer Olsen (Den/Hus) +12.556
5. Hunter Lawrence (Aus/Hon) +0:22.616
8. BEN WATSON (GBr/Yam) +0:33.527
10. VSEVOLOD BRYLYAKOV (Rus/Yam) +0:52.751
17. JAGO GEERTS (Bel/Yam) +1:14.855.

GP-eindstand MX2
1. Pauls Jonass (Let/KTM) 50
2. Jorge Prado (Spa/KTM) 42
3. Thomas Kjer Olsen (Den/Hus) 38
4. Darian Sanayei (VSt/Kaw) 37
5. Hunter Lawrence (Aus/Hon) 32
9. BEN WATSON (GBr/Yam) 20
14. VSEVOLOD BRYLYAKOV (Rus/Yam) 12
21. JAGO GEERTS (Bel/Yam) 4

WK-stand MX2
1. Pauls Jonass (Let/KTM) 150
2. Thomas Kjer Olsen (Den/Hus) 120
3. Jorge Prado (Spa/KTM) 105
4. Hunter Lawrence (Aus/Hon) 99
5. Conrad Mewse (GBr/KTM) 81
6. BEN WATSON (GBr/Yam) 81
10. VSEVOLOD BRYLYAKOV (Rus/Yam) 54
11. JAGO GEERTS (Bel/Yam) 50

Volgende wedstrijd: 2 april, Dutch Masters, Oldebroek (Ned)

Foto Bavo

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *