– GP2 GROOT-BRITTANNIË – VERSLAG- WATSON VIJFDE VOOR EIGEN VOLK –

– GP2 GROOT-BRITTANNIË – VERSLAG- WATSON VIJFDE VOOR EIGEN VOLK –

Monster Energy Kemea Yamaha-rijder Ben Watson finishte vijfde voor eigen volk in de Grote Prijs van Groot-Brittannië, de tweede ronde van het FIM MX2 wereldkampioenschap. Teammaat Jago Geerts eindigde negende op het spectaculaire circuit van Matterley Basin.

Watson – gesteund door heel wat Britse fans – en Geerts begonnen sterk aan het weekend met een derde en zevende plaats in de kwalificatierace op zaterdag. Maar de twee Kemea Yamaha-rijders konden geen profijt halen uit die goede startposities. Ben dook in de eerste reeks als achtste het veld in, Geerts pas als dertiende. De Brit schoof na een sterke eerste ronde op naar plek vijf, maar schoof onderuit toen hij een aanval op Jacobi plaatste. Watson zakte terug naar de negende plek en had dan moeite om weer in het juiste ritme te geraken. De Brit kwam pas op het einde weer onder stoom, waardoor hij in extremis nog knap vierde finishte. Geerts maakte iets te veel foutjes en die werden keihard afgestraft op de harde en verraderlijke baan. De Belgische tiener bleef dan ook steken op de 16de plaats.
Ook in de tweede reeks waren de starts niet geweldig. Geerts schoot als achtste weg, Watson pas als twaalfde. De twee Kemea Yamaha-rijders kwamen al snel bij elkaar en reden wiel in wiel naar de vijfde en zesde plaats. De opmars van Geerts werd echter gestuit door een klein foutje, inclusief val. Jago zakte enkele plaatsen weg, maar herpakte zich snel en kon nog de zesde plaats pakken, vlak achter teammaat Watson.
Watson staat na twee Grote Prijzen vijfde in het WK, Geerts staat op de negende plaats geparkeerd. Komend weekend staat in Valkenswaard de derde Grote Prijs op het programma.

#193 Jago Geerts
9de in eindstand

“Ik reed twee totaal verschillende reeksen. Mijn eerste was gewoon niet goed. Ik ging twee keer tegen de grond: de eerste maal toen ik een spoor niet goed zag, gas gaf en wegschoof. Iets later werd ik aangetikt, waardoor ik weer op de grond lag. Mijn tweede reeks was een pak beter. Ik voelde me veel meer op mijn gemak en kon snel naar de vijfde plaats opschuiven. Helaas maakte ik een foutje, waardoor ik viel en wat plaatsjes verloor. Ik kon me gelukkig snel herpakken en nog zesde eindigen. Negende in de eindstand is natuurlijk niet geweldig, maar ik blijf er rustig bij. Het rijden op zich is goed, ik heb gewoon een beetje geluk nodig.”

#919 Ben Watson
5de in eindstand

“Een vijfde plaats is op zich niet slecht, maar ik had toch meer verwacht. Ik ben dus best wel ontgoocheld. In de eerste reeks had ik een matige start en maakte ik veel plaatsen goed in de eerste ronde. Maar dan ging ik even tegen de grond, waarna ik het ritme helemaal kwijt was. In de tweede reeks had ik een barslechte start en duurde het ook een hele tijd vooraleer ik in het juiste ritme zat. Toch wel frustrerend, want ik weet dat ik in staat ben om voor het podium te rijden. Nu ja, ik mag het ook niet dramatiseren. Het seizoen duurt nog heel lang en volgende week is er een nieuwe kans.”

Teammanager
Marnicq Bervoets
“De starts waren, in tegenstelling tot zaterdag in de kwalificatierace, niet goed. Dat maakt de job natuurlijk een pak moeilijker. Hoe dat komt? Goh, moeilijk zeggen. Misschien is dat een mentale kwestie. Ze moeten met iets meer vertrouwen naar de start gaan. We moeten natuurlijk niet te negatief zijn. Dit was geen goeie wedstrijd van onze jongens, maar zeker ook geen slechte. Gewoon matig. Zowel Ben als Jago lieten bij momenten toch mooie dingen zien. Watson vond ik in de eerste reeks best sterk rijden, Geerts was dan weer de betere in de tweede manche. Volgende week gaan we naar het zand in Valkenswaard. Een ondergrond die beide jongens ligt.”

RESULTATEN MX2

Eerste reeks
1. Thomas Kjer Olsen (Den/Hus)
2. Henry Jacobi (Dui/Kaw) +0:04.278
3. Tom Vialle (Fra/KTM) +0:16.160
4. BEN WATSON (GBr/Yam) +0:28.500
5. Michele Cervellin (Ita) Yam) +0:30.179
16. JAGO GEERTS (Bel/Yam) +1:07.004

Tweede reeks
1. Thomas Kjer Olsen (Den/Hus)
2. Calvin Vlaanderen (Ned/Hon) +0:09.936
3. Henry Jacobi (Dui/Kaw) +0:16.035
4. Tom Vialle (Fra/KTM) +0:16.160
5. BEN WATSON (GBr/Yam) +0:20.044
6. JAGO GEERTS (Bel/Yam) +0:38.635

GP-eindstand
1. Thomas Kjer Olsen (Den/Hus) 50
2. Henry Jacobi (Dui/Kaw) 42
3. Tom Vialle (Fra/KTM) 38
4. Calvin Vlaanderen (Ned/Hon) 35
5. BEN WATSON (GBr/Yam) 34
9. JAGO GEERTS (Bel/Yam) 20

WK-tussenstand (2/19)
1. Thomas Kjer Olsen (Den/Hus) 94
2. Henry Jacobi (Ger/Kaw) 78
3. Calvin Vlaanderen (Ned/Hon) 71
4. Tom Vialle (Fra/KTM) 65
5. BEN WATSON (GBr/Yam) 63
9. JAGO GEERTS (Bel/Yam) 45

Volgende wedstrijd: 31 maart, GP3 Valkenswaard (Ned)

Foto’s Yamaha Racing

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *