– GP19 – ASSEN, NEDERLAND, VOORBESCHOUWING – GEERTS MAAKT ZIJN COMEBACK –

– GP19 – ASSEN, NEDERLAND, VOORBESCHOUWING – GEERTS MAAKT ZIJN COMEBACK –

Jago Geerts zal zondag zijn wederoptreden maken in de Grote Prijs in Assen, de voorlaatste ronde van het FIM wereldkampioenschap. De 19-jarige Balenaar brak drie weken geleden zijn sleutelbeen tijdens de GP in Zwitserland en ging een dag later al onder het mes. Begin deze week kreeg de Kemea Yamaha-rijder groen licht van zijn dokter om de competitie weer te hervatten. Kemea Yamaha is dus weer op volle sterkte, met ook Ben Watson en Anthony Rodriguez die op een topresultaat mikken.

“Ik ben vorig weekend al opnieuw gaan rijden”, vertelt Geerts. “Ik ben zowel zaterdag als zondag in Olmen gaan trainen. En dat ging meteen vrij goed. Ik had totaal geen last. Ik kon voluit gaan, ook op de sprongen. Ook de dag erna had ik geen pijn, ik was alleen wat stijf. Maar dat is normaal na drie weken zonder motor. Ik ben vooral blij dat ik er opnieuw bij hoor.”
Assen is normaal gezien een omloop die Geerts, een zandspecialist, moet liggen. In het begin van het seizoen had hij deze GP dan ook met rood aangestipt. “Maar door die operatie is de situatie nu helemaal anders. Ik heb geen idee hoe ver ik sta, hoe fel mijn conditie er onder geleden heeft. Ik durf dan ook niets te voorspelen. Ik ga gewoon mijn stinkende best doen en zie dan wel waar ik uitkom. Niets moet, alles mag.”
Hoewel Geerts door zijn blessure drie Grote Prijzen miste, staat hij nog altijd zevende in het WK. Al is de Italiaan Michele Cervellin wel genaderd tot op negen puntjes. “Ik ga er alles aan doen om in de twee resterende Grote Prijzen die zevende plaats vast te houden”, zegt de voormalige jeugdwereldkampioen. “En daarna is er de Naties. Mijn eerste keer. Meteen in Amerika. Daar kijk ik enorm naar uit.”

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *