– GP16 Uddevalla, Zweden – Verslag – GEERTS NOG DERDE IN WK NA MOEILIJKE GP –

– GP16 Uddevalla, Zweden – Verslag – GEERTS NOG DERDE IN WK NA MOEILIJKE GP –

Monster Energy Kemea Yamaha-rijder Jago Geerts kende een moeilijke dag in Uddevalla, waar de 16de ronde van het FIM wereldkampioenschap MX2 plaatsvond. De 19-jarige Balenaar kwam niet verder dan de elfde plaats (14+8), maar blijft gelukkig wel nog derde in het WK.

Geen Ben Watson, die nog herstelt van een polsbreuk, in Uddevalla dit weekend. Daardoor was Geerts de enige Monster Energy Kemea Yamaha-rijder achter het starthek in het Glimming Motorstadion. De Balenaar, die voor de derde plek in het WK strijdt, voelde zich het hele weekend lang niet op zijn gemak op het golvende en harde circuit. Hij miste zijn start in de eerste reeks (pas 13de in de eerste bocht), ging even tegen de grond in de zevende ronde en viel terug naar de 17de plaats. Omdat passeren heel erg moeilijk was – er was maar één goede lijn – geraakte Geerts niet verder dan een 14de plaats.
De Balenaar nam een iets betere start in de tweede reeks. Hij dook als achtste in de eerste bocht en schoof al snel twee plekjes op. Maar toen hij Walsh wou aanvallen, liep het fout. Geerts maakte een foutje, zijn voorwiel gleed weg en hij ging tegen de grond. Jago viel terug naar de elfde plaats en moest dus terugvechten. En dat deed hij ook. Hij kon nog drie posities opschuiven en finishte achtste in de tweede reeks en elfde in de Grote Prijs.
Ondanks het povere resultaat staat Geerts nog altijd derde in de WK-tussenstand, al ziet hij Tom Vialle – die de GP won – wel naderen tot op zeven puntjes.

#193 Jago Geerts
11de in Grote Prijs
“Uiteraard ben ik ontgoocheld met dit resultaat. Ik maakte in beide reeksen een stom foutje. Telkens schoof mijn voorwiel weg. Heel frustrerend, vooral in de tweede reeks. Ik voelde me goed en was op weg richting top vijf toen het gebeurde. Nu ja, soms gaan de dingen niet zoals je gehoopt had. Dit was een heel moeilijke wedstrijd voor mij. Ik moet nu vooral leren van mijn fouten. Ik moet proberen om die kleine valpartijen te vermijden. Gelukkig sta ik nog derde in het WK. Het gevecht voor brons zal sowieso tot de laatste GP duren.”

Marnicq Bervoets
Teammanager
“Elfde, dat is natuurlijk niet het resultaat dat we voor ogen hadden. Jago maakte spijtig genoeg twee kleine fouten en op dit circuit, waar je enorm veel schuift, is het dan heel moeilijk om die plaatsen opnieuw goed te maken. Toch moeten we proberen om de positieve dingen te onthouden. Zo ben ik heel tevreden met Jago’s reactie na zijn val in de tweede reeks. Hij reed heel zuiver, heel bevrijd. Hij vocht terug, dat is een goed teken. Eén ding is zeker: het gaat een helse strijd worden voor die derde plaats in het WK. Een strijd die pas in de allerlaatste reeks beslecht zal worden, vrees ik.”

RESULTATEN

Eerste reeks
1. Jorge Prado (Spa/KTM)
2. Tom Vialle (Fra/KTM) +0:01.186
3. Henry Jacobi (Dui/Kaw) +0:23.385
4. Calvin Vlaanderen (Ned/Hon) +0:24.875
5. Adam Sterry (GBr/Kaw) +0:29.699
14. JAGO GEERTS (BEL/YAM) +1:00.884

Tweede reeks
1. Calvin Vlaanderen (Ned/Hon)
2. Tom Vialle (Fra/KTM) +0:07.499
3. Adam Sterry (GBr/Kaw) +0:14.043
4. Jorge Prado (Spa/KTM) +0:14.377
5. Maxime Renaux (Fra/Yam) +0:22.345
8. JAGO GEERTS (BEL/YAM) +0:29.524

GP-eindstand
1. Tom Vialle (Fra/KTM) 44
2. Calvin Vlaanderen (Ned/Hon) 43
3. Jorge Prado (Spa/KTM) 43
4. Adam Sterry (GBr/Kaw) 36
5. Maxime Renaux (Fra/Yam) 31
11. JAGO GEERTS (BEL/YAM) 20

WK-tussenstand (16/18)
1. Jorge Prado (Spa/KTM) 737
2. Thomas Kjer Olsen (Den/Hus) 592
3. JAGO GEERTS (BEL/YAM) 467
4. Tom Vialle (Fra/KTM) 460
5. Henry Jacobi (Dui/Kaw) 442
9. BEN WATSON (GBR/YAM) 282

Volgende wedstrijd: 8 september, GP17 Afyonkarahisar (Tur)

Foto’s Yamaha Racing/@shotbybavo/CDS

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *