– VERSLAG HAWKSTONE PARK Watson en Geerts in top 10 – 

Kemea Yamaha trok afgelopen weekend met twee rijders – Ben Watson en Jago Geerts – naar de internationale wedstrijd in Hawkstone Park. De derde rijder, Vsevolod Brylyakov, verkoos om langer in Sardinië te blijven voor een doorgedreven training.

Zowel Watson als Geerts mogen terugblikken op een degelijke wedstrijd in Groot-Brittannië. Watson stuurde zijn YZ250F in de MX2 telkens naar een vijfde plaats. Goed voor een zesde plek in de eindstand. De 17-jarige Jago Geerts kwam ook sterk voor de dag. De youngster – die nochtans weer wat last had van opgepompte armen – eindigde negende, na een tiende en achtste plek in de reeksen. 

Ook in de Superfinale, met de beste MXGP-rijders, lieten de Kemea-jongens zich van hun beste kant zien. Watson finishte knap negende, Geerts twaalfde. 
Komend weekend trekt Kemea met alle drie de rijders naar het Franse Lacapelle Marival, voor de laatste voorbereidingsrace van het seizoen. Meteen de laatste test met het oog op het wereldkampioenschap dat twee weken later, op 4 maart, in het Argentijnse Neuquen van start gaat.

Team manager Marnicq Bervoets
“De resultaten waren al een stuk beter dan in Riola Sardo. Er zat veel meer regelmaat in de prestaties van onze jongens. Het gaat dus in stijgende lijn en dat is uiteraard positief. Watson reed twee degelijke MX2-races, maar kwam telkens net iets te kort om bij de top drie aan te pikken. Zijn sterkste prestatie leverde hij in de Superfinale. Zijn laatste tien minuten waren schitterend. Als hij die snelheid in de MX2-races had getoond, was hij op het podium gefinisht. Het potentieel is aanwezig, dat is duidelijk. Ben moet alleen iets meer in zichzelf geloven.”

“Ook Geerts heeft weer mooie dingen laten zien. Je ziet dat Jago heel veel in zijn mars heeft. Hij is natuurlijk nog erg jong, het is aan ons om hem gestaag te laten groeien. Eén minpunt: hij had weer wat last van opgepompte armen, vooral rechts. Al was het al een stuk beter dan vorige week. Hij blijft dus nauw samenwerken met de kinesist van Yamaha YZ250Fi.”

Foto: KEMEA Yamaha Racing Team