Sterke inhaalraces van Jago Geerts

Monster Energy Kemea Yamaha MX2 Team-rijder Jago Geerts kwam sterk voor de dag in Mantova. In de MX2-reeks finishte hij vierde, in de Elite-reeks achtste. De Belgische tiener flikte dat telkens na een knappe inhaalrace.

De derde wedstrijd van de Internationali d’Italia in Mantova stond aanvankelijk niet op het programma van het Monster Energy Kemea Yamaha MX2 Team. Maar midden vorige week besliste het team om Jago Geerts nog naar Italië te sturen voor extra testwerk, waardoor hij ook de race in Mantova kon meepikken. Zowel het testwerk als de wedstrijd werden een meevaller. “We hebben toch enkele nieuwe dingen kunnen uitproberen en hebben wat de motor betreft weer een grote stap voorwaarts gezet”, is Geerts tevreden over het testwerk.

Ook over zijn twee reeksen was de Belg content. “Ik was redelijk goed weg in de MX2-reeks, maar schakelde dan te laat waardoor ik toch wel wat plaatsen verloor. Ik moest van buiten de top 10 terugvechten. En dat ging aanvankelijk stroef omdat ik weer last had van opgepompte armen en mijn ritme niet vond. Gaandeweg vond ik mijn draai en kwam ik nog terug tot in het wiel van de derde. Niet slecht dus.”

In de Elite-reeks, samen met de beste MXGP-rijders, moest Geerts een nog straffere inhaalrace uit zijn mouw schudden. “De kerel naast me vertrok te vroeg, waardoor ik ook te snel reageerde en mijn evenwicht verloor. Ik moest als allerlaatste beginnen inhalen. In tegenstelling tot in de eerste reeks had ik geen last van mijn armen en had ik meteen de goede snelheid te pakken. Zo kon ik van de 40ste naar de achtste plaats terugkomen, als derde MX2-rijder. Een mooi resultaat.”

Het Monster Energy Kemea Yamaha MX2 Team heeft nog twee voorbereidingswedstrijden (17 februari Hawkstone Park, 24 februari Lacapelle) op het programma staan om helemaal klaar te zijn voor het WK. Dat wordt op 3 maart op gang geschoten in het Argentijnse Neuquen.

Foto: OffRoadProRacing