– Pech voor het Kemea Yamaha Team in openingsrace Riola Sardo –

Het Kemea Yamaha Team had het geluk niet echt aan zijn zijde in de Europese openingswedstrijd in het Italiaanse Riola Sardo.

Tijdens de tijdtrainingen stonden de Kemea-rijders nochtans allemaal mooi in de top 10 (Ben Watson op drie, Vsevolod Brylyakov op zes en Jago Geerts op acht), maar in de MX2-race speelden valpartijen (Brylyakov), opgepompte armen (Geerts) en een technisch probleempje (Watson) het drietal danig parten.

Ben Watson was nochtans op weg naar een mooie ereplaats in de MX2-race. De Brit lag op drie ronden van het einde in vierde positie toen hij door een technisch probleem naar de kant moest. Dubbele pech, want daardoor mocht hij ook niet naar de Elite-race waarin de beste MX1 en MX2-rijders het tegen elkaar opnamen.

Het Kemea Team blijft nu nog enkele dagen in Sardinië om te trainen/testen en voor de officiële photoshoot. Komend weekend trekken de Kemea-jongens naar Groot-Brittannië voor de internationale race in Hawkstone Park.

Resultaten
MX2-race
1. Lawrence Hunter (Aus/Hon)
2. Pauls Jonass (Lat/KTM) +11.322
3. Calvin Vlaanderen Calvin (Ned/Hon), +17.282

14. JAGO GEERTS (Bel/Yam), +1:46.946
20. VSEVOLOD BRYLYAKOV (Rus/Yam) +1 ronde
BEN WATSON (GBr/Yam) DNF

Elite-race (MX1+MX2)
1. Antonio Cairoli (Ita/KTM)
2. Max Anstie (GBr/Hva) +3.181
3. Romain Febvre (Fra/Yam) +22.318

14. VSEVOLOD BRYLYAKOV (Rus/Yam) +1 ronde
JAGO GEERTS (Bel/Yam) DNF
BEN WATSON (GBr/Yam) DNS (niet geplaatst voor elite-race)

Marnicq Bervoets
Teammanager

“Ben Watson reed een heel sterke MX2-race. Spijtig van dat probleempje met de koppeling. We zijn nu eenmaal nog wat dingen aan het testen en dan kan er al eens iets mislopen. Nu ja, beter nu een reeks niet aankomen, dan in de Grote Prijzen. Positief was dat Ben tot drie ronden van het einde vooraan kon meestrijden. Vsevolod Brylyakov kon dat nog niet. Niet onlogisch, want het was zijn eerste wedstrijd sinds mei vorig jaar. Hij is duidelijk nog op zoek naar wedstrijdritme. Misschien speelde stress hem ook wat parten, want in de MX2-race ging hij twee keer tegen de grond. De jongste van de bende, Jago Geerts, begon sterk in de MX2. Hij knokte lange tijd voor de zevende plek, maar kreeg dan last van opgepompte armen, waardoor hij wat wegzakte. Conclusie: er waren zeker enkele lichtpunten, maar er is ook duidelijk nog werk voor de boeg.”

Foto: KEMEA Yamaha Racing Team