– Lacapelle Marival – Sterke prestaties in Superfinale –

Het Kemea Yamaha Team trok afgelopen weekend naar Frankrijk om aan de internationale race in Lacapelle Marival deel te nemen. Het was meteen de laatste wedstrijd/test, voor de start van het wereldkampioenschap in Neuquen, Argentinië (4 maart).
Zowel Ben Watson als Jago Geerts finishten in de top 10 in de MX2. Watson was de beste Kemea-rijder op de zesde plaats (6+8 in reeksen), de 17-jarige Geerts pakte de negende plek (10+9 in reeksen). Vsevolod Brylyakov, die nog altijd wedstrijdritme mist na zijn zware schouderblessure, viel net buiten de top 10, op de elfde plaats (13+12 in reeksen).
De Kemea-jongens bewaarden het beste voor het laatste, met sterke prestaties in de Superfinale, waarin ze het tegen de beste MXGP-rijders moesten opnemen. Watson stuurde zijn YZ250F naar de negende plaats. Daarmee was hij de derde beste MX2-rijder in de Superfinale. Geerts eindigde 12de, Brylyakov 13de, waarmee ze respectievelijk vierde en vijfde snelste MX2-rijders waren.

Teammanager Marnicq Bervoets
“Ik was vooral opgetogen over de prestaties van mijn rijders in de Superfinale. Watson ging bijvoorbeeld lange tijd het gevecht aan met Kjer Olsen, toch een kandidaat voor het WK-podium dit jaar. Geerts weerde zich ook heel sterk tegen de 450cc-machines. Brylyakov vond zijn beste vorm eveneens op het einde van de dag. Spijtig dat de prestaties in de reeksen van de MX2 voor alle drie iets minder waren. Maar we moeten vooral de positieve elementen onthouden, daar kunnen we op voortbouwen.”

Results Lacapelle Marival
Eerste reeks MX2
1. Pauls Jonass; 2. Hunter Lawrence; 3. Jed Beaton;…Kemea-rijders: 6. Ben Watson; 10. Jago Geerts; 13. Vsevolod Brylyakov.

Tweede reeks MX2
1. Hunter Lawrence; 2. Thomas Kjer Olsen; 3. Jed Beaton;… Kemea-rijders: 8. Ben Watson; 9. Jago Geerts; 12. Vsevolod Brylyakov.

Eindstand MX2
1. Hunter Lawrence 47; 2. Pauls Jonass 40; 3. Jed Beaton 40;… Kemea-rijders: 6. Ben Watson 28; 9. Jago Geerts 23; 11. Vsevolod Brylyakov 17.

Superfinale (MX1+MX2)
1. Jeffrey Herlings; 2. Max Anstie; 3. Clement Desalle;… Kemea-rijders: 9. Ben Watson; 12. Jago Geerts; 13. Vsevolod Brylyakov.

Foto: Kemea Yamaha Racing Team