– KLAAR VOOR DE STRIJD IN ARGENTINIË –

Het FIM Wereldkampioenschap barst dit weekend eindelijk los. Eerste van 19 haltes voor het Monster Energy Kemea Yamaha MX2 Team: de prachtige omloop in Neuquen, Argentinië. Ben Watson en Jago Geerts arriveerden alvast met een pak vertrouwen in Neuquen, na de recente overwinningen in Hawkstone Park (Geerts) en Lacapelle Marival (Watson).

2018 was een geweldig seizoen voor het Monster Energy Kemea Yamaha Team. Watson eindigde vierde in de MX2, Geerts achtste. Maar het ambitieuze team wil meer en legde de lat dus hoger voor 2019. De 21-jarige Watson mikt op een plek in de top drie, terwijl Geerts (18) – vorig seizoen uitgeroepen tot Belofte van het Jaar – zijn zinnen op de top vijf heeft gezet. Ook hoog op het verlanglijstje van teameigenaar Hans Corvers: een GP-overwinning.
“We hebben degelijke voorbereidingsraces achter de rug, de rijders zitten conditioneel goed en de YZ250F is weer een pak beter dan vorig jaar”, zegt Corvers. “Kortom: alle ingrediënten zijn aanwezig om er een knap seizoen van te maken.”

De eerste internationale races liepen nochtans niet echt zoals Watson wilde, maar de Brit was afgelopen weekend weer in topvorm in Lacapelle Marival. Een indrukwekkend sterke Watson zette alles sessies naar zijn hand in Frankrijk. Geerts kende een degelijk voorseizoen, met zijn zege in Hawkstone Park, twee weken geleden, als uitschieter. Onnodig om te zegge dat beide Kemea Yamaha rijders met veel vertrouwen in Argentinië zijn neergestreken. Ze zijn klaar voor de strijd!

#193 Jago Geerts
“Ik mag niet klagen over mijn voorbereiding. Het gevoel op de motor is goed, de resultaten ook prima. Eén probleempje: mijn starts. Die moeten beter. Ik werk daar de laatste tijd veel aan op training. Groot voordeel: mijn studies zijn intussen achter de rug. Daardoor kan ik veel meer trainen én zeker zo belangrijk: veel meer rusten en tijd nemen om te recupereren. Ik ben vorig jaar achtste geëindigd in het WK, terwijl ik sport nog combineerde met school. Ik wil elk jaar beter doen, de lat ligt dus weer wat hoger in 2019. Ik mik op de top vijf in het WK en ook dit weekend in Argentinië. Ik hou van de ondergrond, de vele sprongen en de talrijke fans. Laat maar komen dus!”

#919 Ben Watson
“Het weekend in Lacapella Marival was een mentale boost voor mij. Ik had echt nood aan zo’n race na enkele moeilijke weken. Eindelijk kon ik eens op mijn beste niveau presteren. Al bij al ben ik best tevreden over mijn voorbereiding. Soms heb je nu eenmaal moeilijke momenten nodig – zoals de wedstrijden in Riola Sardo en Ottobiano – om sterker te worden. Ik ben tevreden over de motor en voel me conditioneel ook goed. We zijn dit jaar van een betere basis begonnen. Dat merk je. Ik denk dat ik nu langer sterker kan zijn. Mijn doel is duidelijk: beter doen dan mijn vierde plaats in 2018. Al wil ik niet te veel druk op mezelf leggen. Ik wil zoveel mogelijk genieten van mijn sport. Want één ding weet ik zeker: als ik geniet, ga ik sneller.”