– KLAAR VOOR DE STRIJD – GP1 Matterley Basin (GB) – Preview –

Het Monster Energy Yamaha Factory MX2 Team is helemaal klaar voor de openingswedstrijd van het FIM wereldkampioenschap MX2, dit weekend in Matterley Basin. Het team, met uitvalsbasis in België, pakt met dezelfde rijders uit als in 2019: Jago Geerts en Ben Watson, die allebei op een plek in de top drie of zelfs meer mikken.

Voor het eerst sinds 2014 breng Yamaha Motor Europe een volledig fabrieksteam in stelling in het FIM wereldkampioenschap MX2. Dat is ook de reden waarom het Monster Energy Kemea Yamaha MX2 Team omgedoopt werd tot Monster Energy Yamaha Factory MX2 Team. Wat de rijders betreft is er dus niets veranderd. Jago Geerts en Ben Watson zullen voor het derde jaar op rij de YZ250FM besturen.

Titelfavoriet
Jago Geerts finishte vorig seizoen derde in de MX2. De talentvolle tiener start dit jaar dan ook als een van de titelfavorieten. De 19-jarige Balenaar kan terugblikken op een goeie voorbereiding met onder andere winst in Riola Sardo en degelijke races in Hawkstone Park en Lacapelle-Marival.
Ben Watson, die in juni 23 wordt, begint omwille van de leeftijdsreglementering aan zijn laatste seizoen in de MX2. De Brit kende een kleine terugval in de voorbereiding en miste enkele races door een handbreuk. De test die Watson in het begin van de week aflegde, viel goed mee waardoor hij besliste om dit weekend gewoon te starten voor eigen volk in Matterley Basin.

Op en kruispunt
“2020 wordt ons eerste seizoen al volwaardig fabrieksteam”, zegt teameigenaar Hans Corvers. “Toch wel een eer. En ook een mooie beloning voor al het harde werk van de voorbije jaren. Dit is opnieuw een stap in de juiste richting. In 2016 eindigden we derde met Paturel, in 2017 vijfde met opnieuw Paturel, in 2018 vierde met Watson en vorig jaar derde met Geerts. We hebben toen telkens onze doelstelling gehaald. Nu staan we op een kruispunt, want wel willen nog meer. Op zijn minst opnieuw een podium. Maar eerlijk gezegd, we gaan voor de hoogste trede. We moeten ambitie durven tonen. Zowel Jago als Ben hebben het potentieel om voor de wereldtitel te vechten.”

#193 Jago Geerts
Derde plaats MX2 2019
“Ik heb een goede winter achter de rug, met genoeg uren op de motor en enkele goede voorbereidingswedstrijden. Ik ben dus klaar voor de start van het WK. 2019 was een heel mooi jaar, met de derde plaats in nog maar mijn tweede seizoen in de MX2. Maar ik wil nu nog beter doen. Geen gemakkelijk job. Prado is dan wel overgestapt naar de MXGP, er blijven nog een pak rijders over die kunnen winnen. Het zal heel belangrijk zijn om het hele seizoen lang regelmatig te zijn én blessurevrij te blijven. Het is wel plezant om het WK in Matterley Basin te starten, op een baan met vele mooie sprongen. Helaas is het weer niet zo goed, zodat er ons misschien wel een modderrace staat te wachten. In dat geval zullen de starts heel belangrijk zijn.”

#919 Ben Watson
Tiende plaats MX2 2019
“Er is geen betere plaats dan Matterley Basin om het wereldkampioenschap op gang te schieten. Voor eigen volk en op een van de meest natuurlijke banen op de kalender. Ondanks de slechte weersvoorspellingen, kijk ik enorm uit naar deze wedstrijd. Ik heb enkele weken geleden wel wat pech gehad. Ik liep een handbreuk op waardoor ik enkele voorbereidingsraces moest schrappen. Niet ideaal, maar toch ga ik met een positief gevoel naar Matterley Basin. Mijn ambities dit jaar? Eerlijk… ik hou mijn doelstellingen liever voor mezelf. Ik wil gewoon heel regelmatig zijn en veel plezier beleven op mijn motor. Zoals in 2018. Zeker niet zoals vorig seizoen, toen ik veel te veel druk op mezelf heb gelegd.”

Foto’s @ yamahaofficialracing.com/ @shotbybavo/ Redeye