– GEERTS WINT BEIDE REEKSEN IN GOOIK – 

 

Jago Geerts heeft de internationale race in Gooik naar zijn hand gezet. De 18-jarige Balenaar stuurde zijn YZ250F in beide reeksen naar de winst. Ploegmaat Anthony Rodriguez viel net naast het podium na een zevende en tweede plek in de reeksen. De Venezolaan was met zijn knappe vijfde plaats wel de beste MX2-rijder in de Superfinale, waarin Geerts achtste finishte.

Geen Ben Watson aan de start in Gooik. De Brit, vierde in WK-tussenstand, verkoos een weekendje zonder wedstrijd. Niet getreurd, met Geerts en Rodriguez had Kemea Yamaha nog twee goede troeven in handen. Geerts, aangemoedigd door een in het rood uitgedost legertje fans, nam de kopstart in de eerste reeks, sloeg meteen een kloof en pakte zonder veel moeite de winst. Zijn ploegmaat Rodriguez maakt het zichzelf een stuk moeilijker in die eerste reeks. De Venezolaan dook als zevende het veld in, maar ging enkele bochten verder tegen de grond en moest dan vanaf plek 24 beginnen inhalen. Een remonte die hem toch nog tot op de zevende plek bracht.

Geerts schoot in de tweede reeks als vierde weg en ging – net als in de eerste manche – weer fel te keer in de beginfase. In een mum van tijd verdrong hij Haarup van de koppositie. De Balenaar probeerde opnieuw meteen een kloof te slaan, maar één rijder bleef volgen: zijn ploegmaat Rodriguez. De twee Kemea Yamaha’s maakten er een mooi duel van. A-Rod bleef Geerts tot het einde onder druk zetten, maar de Belgische tiener echt aanvallen lukt hem niet. Eén en twee voor Kemea Yamaha én de dagwinst voor Geerts.
In de Superfinale moesten de Kemea-jongens het opnemen tegen de krachtige 450-motoren. Maar zowel Rodriguez als Geerts toonden hun talent tegen de MXGP-rijders. Rodriguez werd beste MX2-rijder op de vijfde plaats, nadat hij enkele MXGP-rijders mooi te grazen had genomen. Idem voor Geerts, die achtste eindigde.

#193 Jago Geerts
1ste in eindstand

“Het is altijd leuk om te winnen. Ik had twee geweldigde starts in de MX2, dat maakte mijn job een pak makkelijker. In de Superfinale moesten we tegen de krachtige MXGP-motoren opboksen. Een nadeel, vooral in de start. Maar ik kon toch mooi van de 16de naar de 8ste plaats terugkomen. Niet slecht. Maar nog belangrijker vandaag: ik ondervond geen last meer van mijn enkel- en kuitblessure. Toch wel een opluchting. Goed voor het vertrouwen ook, één week voor de GP van Groot-Brittannië in Matterley Basin. Ik kijk er echt naar uit om op dat geweldige parcours te racen.”

#127 Anthony Rodriguez
4de in eindstand

“Het resultaat op zich was niet zo belangrijk vandaag. I had vooral wedstrijdritme nodig na mijn verhuis vanuit de States twee weken geleden. Dit was dan ook een goede trainingsdag voor mij. Eén minpuntje: mijn crash in de eerste reeks. Ik vocht terug, maar het was erg moeilijk om te passeren op deze grasbaan. In de tweede reeks voelde ik me een stuk beter. Ik kon Geerts de hele race lang volgen. Ik probeerde tot in zijn wiel te komen, maar Jago was net iets te snel voor mij. De Superfinale was mijn beste sessie van de dag. Ik startte als dertiende en kon daarna toch enkele MXGP-rijders inhalen. Een leuk gevoel, goed voor het vertrouwen ook.”

RESULTATEN MX2
Eerste reeks
1. JAGO GEERTS (Bel/Yam)
2. Micha-Boy De Waal (Ned/Hon) +5.250
3. Mikkel Haarup (Den/Hus) +13.795
7. ANTHONY RODRIGUEZ (Ven/Yam) +1:20.302

Tweede reeks
1. JAGO GEERTS (Bel/Yam)
2. ANTHONY RODRIGUEZ (Ven/Yam) +1.893
3. Micha-Boy De Waal (Ned/Hon) +12.124

Eindstand
1. JAGO GEERTS (Bel/Yam) 50
2. Micha-Boy De Waal (Ned/Hon) 42
3. Mikkel Haarup (Den/Hus) 38
4. ANTHONY RODRIGUEZ (Ven/Yam) 36

Superfinale (MXGP+MX2)
1. Glenn Coldenhoff (Ned/KTM)
2. Kevin Strijbos (Bel/KTM)
3. Shaun Simpson (GBr/Yam)
5. ANTHONY RODRIGUEZ (Ven/Yam), eerste MX2-rijder
8. JAGO GEERTS (Bel/Yam), tweede MX2-rijder

Volgende wedstrijd: 3 juni, GP9: Matterley Basin (GBr)

Foto’s ERIC LAURIJSSEN