Geerts naar Naties voor België

Kemea Yamaha-rijder Jago Geerts zal op 6 en 7 oktober zijn debuut maken voor België in de Motorcross der Naties, die in het Amerikaanse Red Bud plaatsvindt. Teammanager Johan Boonen selecteerde Geerts (MX2) naast de ervaren rotten Clément Desalle (MXGP) en Jeremy Van Horebeek (Open).

Voor de 18-jarige Geerts is het een bekroning van een fantastisch eerste WK-seizoen. Daarin staat de Kemea Yamaha-rijder momenteel zevende in de MX2, pakte hij al een podiumplek (tweede) in de GP van Letland en veroverde hij de Nederlandse titel. “Het gaat snel, heel snel dit seizoen. Allemaal een beetje boven de verwachtingen”, zegt de Balenaar. “Al meteen naar de Naties mogen is te gek voor woorden. Dit is een race waar ik altijd van gedroomd heb. Het is een hele eer om de kleuren van je land te mogen verdedigen. Ik kijk er al naar uit om naar Red Bud te gaan.”

De kans is reëel dat ook zijn Kemea-ploegmaats Ben Watson (voor Groot-Brittannië) en Anthony Rodriguez (voor Venezuela) naar de Naties mogen. Die teams moeten echter nog bekendgemaakt worden.
Dit weekend is het Kemea Yamaha Team aan de slag in de Grote Prijs in Lommel. In de kwalificatierace finishte Geerts zevende, Rodriguez tiende en Watson elfde. Op zondag knokken ze voor WK-punten in twee reeksen.

Team Belgium (vlnr): Strijbos, Lieber, Geerts, Van Horebeek, Desalle en teammanager Boonen.

Foto’s CDS