– Dutch Masters Oss – Verslag – GEERTS TWEEDE IN OSS – 

Titelverdediger Jago Geerts eindigde tweede (4+2) in Oss, tijdens de eerste wedstrijd van de Dutch Masters 2019. Zijn Monster Energy Kemea Yamaha teammaat Ben Watson kende pech in de tweede reeks en finishte zevende (2+DNF).

Geerts pakte ei zo na de holeshot in de eerste reeks, maar Jacobi was hem net te snel af. De Belgische tiener zette de Duitser meteen onder immense druk en nam in de tweede ronde de koppositie al over. Helaas niet voor lang. Geerts ging twee keer tegen de grond na twee foutjes. Jago moest vanuit zesde positie herbeginnen en kwam nog terug tot plek vier. Intussen bewandelde Ben Watson de omgekeerde weg. De Brit miste zijn start (10de), maar vond meteen een goed ritme en tempo. Ronde per ronde maakte hij terrein goed en passeerde hij zijn rivalen om uiteindelijk tweede te finishen.
Watson nam een goede start in de tweede reeks, maar was het slechtoffer van een valpartij net voor hem. Ben ging hard tegen de grond, terwijl zijn motor heel wat olie verloor. DNF voor onze Brit. Geerts reageerde iets te traag in de start van die tweede reeks, maar reed na één ronde al in vijfde positie. Jago ging fel tekeer op zijn YZ250F en schudde een paar mooie passeermaneuvers uit zijn mouwen. De Belg probeerde in de laatste ronde leider Jacobi nog te grazen te nemen, maar de Duitser kon zijn aanval nog net counteren. 

#193 Jago Geerts
2de in eindstand

“Tweede plaats: dat is niet zo slecht. Al had het beter kunnen zijn. Ik maakte tweede stomme foutjes in de eerste reeks. Ik had ook opnieuw last van opgepompte armen. De tweede reeks was veel beter. Mijn start was nochtans maar matig, maar ik kon me snel een weg naar voor banen. De race was korter (slechts 20 minuten plus één ronde) omdat er problemen waren met het starthek. Spijtig, want ik kwam net wat tijd te kort om leider Jacobi nog te pakken.”

#919 Ben Watson
7de in eindstand

“Ik ben best wel tevreden over mijn niveau in de eerste reeks. Alleen mijn start liet me weer in de steek. Ik dook pas als tiende in de eerste bocht. Maar ik voelde me wel heel comfortabel op mijn Yamaha, kon enkele goeie passeermaneuvers maken en eindigde tweede. Mooi. Pech riep me al heel vroeg in de tweede reeks een halt toe. Vialle raakte een dikke steen of zo, ging neer en ik kon die crash niet vermijden. Het was een zware crash en ik zag meteen veel olie op de grond. Game over. Gelukkig liep ik zelf geen blessures op.”

RESULTATEN

Eerste reeks
1. Henry Jacobi (Dui/Kaw)
2. BEN WATSON (GBr/Yam) +2.196
3. Tom Vialle (Fra/KTM) +13.126
4. JAGO GEERTS (Bel/Yam) +21.163
5. Adam Sterry (GBr/Kaw) +35.011

Tweede reeks
1. Henry Jacobi (Dui/Kaw)
2. JAGO GEERTS (Bel/Yam) +1.340
3. Roan van de Moosdijk (Ned/Kaw) 6.585
4. Kevin Horgmo (Noo/KTM) 19.378
5. Jed Beaton (Aus/Hus) 47.169
BEN WATSON (GBr/Yam) DNF

Eindstand
1. Henry Jacobi (Dui/Kaw) 50
2. JAGO GEERTS (Bel/Yam) 40
3. Adam Sterry (GBr/Kaw) 31
4. Jed Beaton (Aus/Hus) 27
5. Kade Walker (Can) 26
7. BEN WATSON (GBr/Yam) 22

Volgende wedstrijd: 5 mei, Axel (Dutch Masters)

Foto’s Yamaha Racing/Eric Laurijssen