– Dutch Masters in Markelo –
– GEERTS EN BRYLYAKOV IN TOP 5 –

Na de sterke start in het wereldkampioenschap heeft Kemea Yamaha ook meteen knappe resultaten geboekt in de Dutch Masters. In de openingsrace in Markelo eindigde Jago Geerts mooi vierde (3+6 in reeksen). Geerts telde evenveel punten als nummer drie Davy Pootjes, maar de Nederlander zette een beter resultaat neer in de tweede reeks waardoor hij mee op het podium mocht. Geerts’ teammaat Vsevolod Brylyakov (9+4) finishte vijfde. Ben Watson kende, vooral in de tweede reeks, veel tegenslag en bleef daardoor op een dertiende (7+26) plaats steken.

# 193 Jago Geerts
Vierde plaats
“Het is natuurlijk wel een beetje balen dat ik het podium op een haartje mis. Maar ik ben wel tevreden over het rijden op zich. In de tweede reeks ben ik, nadat ik in de start werd meegesleurd in een val, van de laatste naar de zesde plaats teruggekeerd. Niet zo slecht. Het was vooral een heel goede training met het oog op de GP in Valkenswaard zondag.”

#18 Vsevolod Brylyakov
Vijfde plaats
“Ik kende een goede dag in Markelo. Een vijfde plek, zonder tot het uiterste te gaan: niet slecht. Het was vooral een heel goede training, waarin ik toch weer een stap voorwaarts heb gezet. Voor mij is het na die zware schouderblessure vooral belangrijk om zoveel mogelijk wedstrijdritme mee te pikken. Hoe meer ik in race-modus zit, des te beter voor de komende GP’s.”

# 919 Ben Watson
Dertiende plaats
“Ik had het geluk niet echt aan mijn zijde in Markelo. In beide reeksen kende ik pech in de start. In de twee reeks kwam ik zelfs met enkele rijders ten val. Ik keerde nog terug naar voor en leek op weg naar de rop drie. Maar dan mispakte ik me op een tafelberg, waardoor ik langs de baan in een hoop modder kwam vast te zitten. Toch trek ik met een goed gevoel naar Valkenswaard.”

Teameigenaar Hans Corvers
“Spijtig dat Watson en Geerts in de start van de twede reeks betrokken waren bij een val die iemand anders veroorzaakt had. Anders had Jago zeker op het eindpodium gestaan. Iets wat hij ook absoluut verdiende. Nu kwam hij één puntje te kort. Toch ben ik tevreden over mijn rijders. Ze blijven progressie maken.”

Eerste reeks
1. Thomas Kjer Olsen (Den/Hus)
2. Calvin Vlaanderen (ZAf/Hon)
3. JAGO GEERTS (Bel/Yam)
4. Jed Beaton (Aus/Kaw)
5. Ruben Fernandez-Garcia (Spa/Kaw)
7. BEN WATSON (GBr/Yam)
9. VSEVOLOD BRYLYAKOV (Rus/Yam)

Tweede reeks
1. Thomas Kjer Olsen (Den/Hus)
2. Jed Beaton (Aus/Kaw)
3. Davy Pootjes (Ned/KTM)
4. VSEVOLOD BRYLYAKOV (Rus/Yam)
5. Micha-Boy de Waal (Ned/Hon)
6. JAGO GEERTS (Bel/Yam)
26. BEN WATSON (GBr/Yam)

Eindstand
1. Thomas Kjer Olsen (Den/Hus) 50
2. Jed Beaton (Aus/Kaw) 40
3. Davy Pootjes (Ned/KTM) 35
4. JAGO GEERTS (Bel/Yam) 35
5. VSEVOLOD BRYLYAKOV (Rus/Yam) 30
13. BEN WATSON (GBr/Yam) 15

Volgende wedstrijd: GP Valkenswaard, 16 en 17 maart.
Foto: Eric Laurijssen