– Dubbelslag voor Geerts in Kaplice- 

Monster Energy Yamaha Factory MX2-rijder Jago Geerts schreef de tweede ronde van het Tsjechisch kampioenschap in Kaplice op zijn naam. De Balenaar won beide reeksen na twee zinderende duels met Tom Vialle.

Jago Geerts was de hele week in Tsjechië gebleven na zijn deelname aan de eerste ronde van het plaatselijke kampioenschap in Dalecin, afgelopen weekend. De Belg was opnieuw de enige rijder van het Monster Energy Yamaha Factory MX2 Team aan de start in Kaplice, omdat teammaat Ben Watson op dit moment nog extra trainingen verkiest.

Pittige duels
Geerts beëindigde zijn Tsjechisch weekje dus met een overwinning in Kaplice. De Belg dook in de eerste reeks met zijn YZ250FM als tweede in de eerste bocht, vlak achter Tom Vialle. Jago kroop in het wiel van de Fransman. Toen die na enkele ronden een foutje maakte, sloeg Geerts meteen toe. De twee staken daarna met kop en schouders boven de rest uit en disten een pittige strijd op. Geerts bleef ijzig kalm en won de reeks.

Jago schoot als een komeet uit het starthek in de tweede reeks, maar voelde meteen de hete adem van Vialle in zijn nek. Het duo serveerde, net als in de eerste reeks, weer een spektakelstuk. Vialle zette Geerts onder druk, maar de Monster Energy Yamaha Factory-rijder reageerde telkens in stijl, won de tweede reeks en pakte dus ook de dagzege.

#193 Jago Geerts
Eerste plaats
“Mijn week in Tsjechië is mooi geëindigd. Natuurlijk is dit maar een voorbereidingsrace, maar het geeft altijd een fijn gevoel als je wint. Ik ben heel tevreden over mijn niveau vandaag en ik heb me ook goed geamuseerd. De hele week al eigenlijk. Ik heb goed kunnen trainen op enkele mooie circuits. Het was zeker de moeite waard om naar Tsjechië te komen. Ik kan nu niet meer wachten tot de herstart van het WK. Ik ben heel tevreden over de kalender, met drie keer Kegums en drie keer Lommel. Dat zijn twee van mijn favoriete omlopen.”

RESULTATEN
Reeks 1

 1. JAGO GEERTS (BEL/YAM)
 2. Tom Vialle (Fra/KTM) +0:02.675
 3. Michael Sandner (Oos/KTM) +0:47.378
 4. Richard Sikyna (Svk/KTM) +0:53.835
 5. Rene Hofer (Oos/KTM) +1:02.570

Reeks 2

 1. JAGO GEERTS (BEL/YAM)
 2. Tom Vialle (Fra/KTM) +0:00.800
 3. Richard Sikyna (Svk/KTM) +1.03.200
 4. Rene Hofer (Oos/KTM) +1.10.450
 5. Adam Zsolt Kovacs (Hon/Hus) +1.37.242

Overall

 1. JAGO GEERTS (BEL/YAM) 50
 2. Tom Vialle (Fra/KTM) 44
 3. Richard Sikyna (Svk/KTM) 38
 4. Michael Sandner (Oos/KTM) 35
 5. Rene Hofer (Oos/KTM) 34

Foto Roman Kalkus