– Dubbele reekszege voor Geerts in Arnhem –
 

 

The Monster Energy Yamaha Factory MX2 Team stond vandaag in het Nederlandse Arnhem aan de start. Jago Geerts ging met een dubbele reekszege aan de haal in het zand, Ben Watson finishte vijfde (9+2).

 

De internationale wedstrijd in Arnhem was de eerste in Nederland na de uitbraak van het coronavirus en de daaropvolgende lockdown. Bijna alle wereldtoppers uit de MX2-top tekenden present in Arnhem. Niet onlogisch, als je weet dat het WK over twee weken herstart in het Letse Kegums, ook op een zandbaan.

 
Niet overhaasten

Geerts, die ‘s morgens de tweede tijd had geklokt, nam een heel goeie start op zijn YZ250FM en dook net achter holshotter Tom Gyon het veld in. Teammaat Watson zat iets verderop in zevende positie.

Geerts moest in een hectische eerste ronde drie plekjes prijsgeven, maar herstelde zich snel. Ook Watson was op weg naar voor, maar de Brit schoof onderuit toen hij Olsen voorbijging en moest vanuit 16de positie helemaal opnieuw beginnen.

Geerts ging vooraan niet te overhaast te werk. De Balenaar nam ronde per ronde de tijd om zijn rivalen op te peuzelen: Boisramé, Guyon, Vialle en tenslotte Beaton moesten eraan geloven. Halfweg de reeks reed Geerts aan de leiding. En die plek gaf hij niet meer af. Watson – die een halve race zonder bril moest afwerken – slaagde er nog in om wat plaatsen op te schuiven en eindigde negende.

 

Monster Yamaha duel

Wat een start van onze jongens in de tweede reeks! Geerts pakte de kopstart, Watson dook als derde de eerste bocht in. De Brit was ‘on fire’ en schoof snel op naar de tweede plaats. Maar hij won meer en ging achter Geerts aan. De twee Monster Energy Yamaha Factory rijders maakten er daarna een heerlijk gevecht van in het Hollandse zand. Watson lanceerde een paar aanvallen, maar Geerts – die de laatste tien minuten zonder achterrem moest rijden – counterde telkens goed.

“Het is natuurlijk geweldig om mijn twee rijders vooraan te zien rijden”, zei teammanager Marnicq Bervoets. “Maar het was wel niet goed voor mijn hart. Zo spannend.” 

 
#193 Jago Geerts

1ste plaats

“Het was een goede dag, op een mooie baan. ‘s Morgens lag het circuit er nog iets te snel en te makkelijk bij, maar in de namiddag kwam het zwaar en moeilijk te liggen. Zo heb ik het graag. Ben legde me in de tweede reeks serieus het vuur aan de schenen. Dat was een fijn duel. Het is goed om zo’n pittige wedstrijd te hebben gereden voor de herstart van het WK. Nu ben ik echt klaar voor de GP’s.”

 

#919 Ben Watson

5de plaats

“Ik ben heel tevreden over mijn prestatie vandaag. Vooral die tweede reeks: goede start, hoge snelheid, prima gevoel op de motor en een pittig gevecht met Jago. Dat was echt genieten. Spijtig van die crash in de eerste reeks. Ik had net Olsen gepakt, maar kwam in een ander spoor terecht en schoof onderuit. Ik kwam daarna nog goed terug, maar kreeg een steen op mijn bril en moest die afdoen. Hoe dan ook, ik ga met een goed gevoel naar huis. Ik ben klaar voor de GP van Letland.”

 

RESULTATEN

 

Race 1

 

1. JAGO GEERTS (Bel/Yam)

2. Thomas-Kjer Olsen (Den/Hus) +00:01.607

3. Jed Beaton (Aus/Hus) +00:09.038

4. Roan van de Moosdijk (Ned/Kaw) +00:22.937

5. Simon Längenfelder (Dui/Gas) +00:29.563

9. BEN WATSON (GBr/Yam) +00:41.962

Race 2

 

1. JAGO GEERTS (Bel/Yam)

2. BEN WATSON (GBr/Yam) +00:00.816

3. Thibault Benistant (Fra/Yam) +00:20.037

4. Roan van de Moosdijk (Ned/Kaw) +00:30.895

5. Jed Beaton (Aus/Hus) +00:38.380

Overall

 

1. JAGO GEERTS (Bel/Yam) 50

2. Thomas-Kjer Olsen (Den/Hus) 37

3. Roan van de Moosdijk (Ned/Kaw) 36

4. Jed Beaton (Aus/Hus) 35

5. BEN WATSON (GBr/Yam) 34

Volgende wedstrijd: 2 augustus, internationale wedsttrijd Axel (Ned)
Foto’s : ShotbyBavo